Årets Julklapp 2014 – REFO-paket

I år vill vi stödja REFO:s arbete med KRETSLOPP!

Att skapa JOBB, INTEGRATION och MINSKAT SVINN!!

button refopaket liten

Refos vision är ”Vi vill förbättra världen genom designad remake och utbildning. Våra kretslopp ger jobb, integration och minskat svinn. Alla kan göra något!”

Refo skapar lokala kretslopp för att kunna ge fler möjlighet till utbildning, jobb och nätverk för att hitta sin plats på arbetsmarknaden. Vår metod är att samla in kläder, sortera och göra om dem till nya saker, s k remake. De säljs sedan via återförsäljare, på webben eller event. Kretsloppen gör vi tillsammans med företag, skolor och organisationer.

HUR då? Barrskog Konsult köper REFO-paket – GÖR det du oxå!!

De kläder som inte väljs ut för remake, sorteras för att skänkas bort i s k Refo-paket. I vårt närområde som idag är runt Stockholm, finns det barn som behöver kläder för att kunna delta i de aktiviteter som finns, alltifrån förskola, skola till fritids och fotboll. Refo får in barnkläder, men har också skapat ett kretslopp tillsammans med några skolor för att tömma deras borttappat-lådor. Dessa barnkläder körs till tvätt och sortering i ett jobbträningscenter som i sin tur även sätter ihop paketen. Varje paket består av 10-12 plagg och skor i matchande storlek som binds ihop med ett snöre och en Refo-etikett. Tanken är att det är lättare att ta emot ett fint paket än en påse med kläder. De delas idag ut av radiostationen The Voice of Tensta. Hittills har vi klätt på 511 barn med hjälp av paketen.

Här finns mer information www.refo.nu ,

www.facebook.com/refoproject eller @refoproject på twitter och instagram

 Liselotte Norén, grundare av Refo
070-4411868
liselotte.noren@mongara.se