Workshop – Leda i Förändring

Vill du bli bättre på att leda och genomföra förändringsprocesser? Är du chef eller ledare med ansvar för att leda en förändringsprocess?

”Leda i Förändring” –  kompetensutveckling för dig som chef och ledare. Workshop heldag samt coachingsamtal 1,5 timme

Workshopen faciliteras av Gunilla Barrskog och Helene Ählberg.

Är du intresserad av mer information, maila eller ring så berättar vi mer.

 

Är du intresserad så erbjuder vi företagsinterna workshops. Bli inspirerad av att läsa mer…..och hör av dig NU så berättar vi mer.

 

Workshop att leda i förändringVälkommen till en praktisk, energigivande och lärorik workshop där du är med och aktivt genomför en omorganisation i ett företag. Vi arbetar med ett simuleringsverktyg där fokus är på hur Du motiverar anställda att delta i den önskade för ändringen, och hur olika faser i förändringsprocessen kräver olika former av ledarskap. Verktyget är uppbyggt kring ett specifikt företagscase.

 

Efter kursen kommer du att:
  • Ha fått djupare förståelse och kunskaper kring att leda i förändring
  • Känna igen förändringens faser, motstånd, reaktioner och hur du hanterar detta
  • Ha utbytt erfarenheter och reflekterat kring förändringsprocessens olika utmaningar
  • Ha fått insikter om din egen ledarstil i förändringsprocessen
  • Ha skapat energi för att starta och implementera en egen förändringsprocess på ett framgångsrikt sätt
  • Skapa en handlingsplan för ditt eget förändringsprojekt vid ett individuellt coachsamtal

 

Teori

Wallbreakers bygger på en rad erkända teorier om personlighetstyper, ledning, organisationskultur och förändringsprocesser. Spelet kan användas, t ex i ledningsgrupper, förändringsprojekt eller som del i chefsutvecklingsprogram.

Så här tyckte några av våra deltagare

”Praktisk, lärorik, verklighetsbaserad kurs. Den bästa ledarskapskursen jag har varit på! Och då har jag varit på ett antal…. Jag fick verkligen ut något och själva taktikspel gav mig många tankeställare, och var baserat på ett verkligt scenario. Likheter med det vi gått igenom i vårt bolag. Tack det var jättebra!”

Paul Bandak,

Regionchef Norden, Infrastruktur, URS Corp.

 

 

”Det var fascinerande att spelet gav så många insikter och lärdomar om hur en förändringsprocess kan drivas i ett företag. Jag var skeptisk kring hur ni skulle kunna adressera alla dessa frågor på en dag men det lyckades med på ett utmärkt sätt!”

Karin Steen, med 30 års erfarenhet från olika ledande befattningar i näringslivet

 

 

 

 

”Det var en väldigt dynamisk dag där vi aktivt jobbade med förändringsledning. Vikten av kommunikation, att man aldrig kan kommunicera nog ut i organisationen samt att som ledning inte springa för långt före resten av företaget är lärdomar jag tar med mig.

Yvonne Malmström Grimme

VD, Grimme Management & Consulting